_DSC0257

CIRCUIT

Cea mai buna reteta in alungarea plictiselii, antrenamentul circuit combina elementele cardio cu cele de forta pentru imbunatatirea rezistentei , flexibilitatii, coordonarii si a mobilitatii.

Antrenamentul de tip circuit, cunoscut si sub denumirea de CIRCUIT TRAINING, reprezinta o metoda speciala de organizare a antrenamentului. Presupune executarea de exercitii fara pauza intre ele, intr-o succesiune continua. Permite lucrarea localizata a muschilor, intr-o ordine bine stabilita, dar si imbunatatirea sistemului cardiovascular, prin alternarea cu exercitii cardio. Antrenamentul are o durata de maxim 30 de minute de lucru efectiv, incurajand efectul de ardere a caloriilor dupa antrenament. La Gymbo Dance, acest antrenament este adaptat special doamnelor si domnisoarelor prin modul de alternare al exercitiilor. Antrenamentul combate cele mai frecvente probleme ale femeilor: staza venoasa si/sau limfatica, oboseala la nivelul membrelor inferioare sau formarea celulitei. De asemenea, favorizeaza eliminarea acidului lactic, a toxinelor si a catabolitilor.

ANTRENAMENTUL PE INTERVALE DE INTENSITATE este ceea ce specialistii numesc HIIT – High-Intensity Interval Training. Cu alte cuvinte, corpul realizeaza, pentru o anumita perioada de timp, un anumit tip de exercitiu, executat la intensitate aproape maximala, dupa care se recupereaza intr-o perioada de timp egala cu jumatate din intervalul executat. Aceasta, insa, nu este neaparat o regula. In functie de pregatirea fizica a fiecaruia, timpii pot varia de la 30/15 la 50/10, spre exemplu. Accesoriile – de la bosu, gantere, bara cu greutati, ring tone-ul, stepper-ul, coarda, banda elastica – sunt parte integranta in acest tip de antrenament. Exercitiile vizeaza intregul corp, intr-o ordine bine stabilita. Antrenamentele de acest tip au un impact puternic asupra metabolismului. Corpul va consuma calorii si dupa incheierea antrenamentului.